Ai intrebari? Suna la 0374.77.00.00

Ai intrebari? Suna la 0374.77.00.00

Ai intrebari? Suna Acum! 0374.77.00.00

Procox Antiparazitar Intern Caini 7.5 ml

de la Procox
Procox Antiparazitar Intern Caini 7.5 ml
Procox Antiparazitar Intern Caini 7.5 ml

Cod produs: Y15883368591

61.99 Lei

minus plus
Stoc epuizat

Variante

7.5 ml

transport Livrare gratuita pentru comenzi peste 149 lei.

Info Transport

Informatii despre livrarea comenzilor

Transport GRATUIT

  • Comenzi peste 200 de lei, livrare oriunde in tara, fara alte costuri aditionale.

Taxa de Transport

  • 19.99 Lei pentru comenzi sub 200 lei, livrate in toata tara.

Livrare in 2-4 zile lucratoare

Livrarea produselor comandate se face in termen de 2-4 zile lucratoare de la plasarea comenzii. Livrarile in afara Bucurestiului se fac prin intermediul unei firme de curierat - coletul ajunge la dvs. in 24 - 48 de ore dupa expediere.

Wishlist Wishlist Abonament Abonament

Procox Antiparazitar Intern pentru caini, in cazul suspectarii sau demonstrarii infestarilor parazitare mixte determinate de viermi rotunzi si coccidii ale urmatoarelor specii:

Viermi rotunzi (Nematode): - Toxocara canis (adult matur, adult imatur, L4) - Uncinaria stenocephala (adult matur) - Ancylostoma caninum (adult matur)

Coccidii: - Isospora ohioensis complex - Isospora canis

Tratamentul reduce raspandirea infestarii cu Isospora dar nu va fi eficient impotriva simptomelor la animalele deja infestate.

Contraindicatii

Nu se utilizeaza la caini/catei care au varsta sub 2 saptamani sau cu greutate mai mica de 0,4 kg. Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti.

Reactii Adverse

Pot aparea disfunctii slabe si tranzitorii ale tractului digestiv (de ex. varsaturi sau diaree). Daca observati reactii grave sau alte efecte care nu sunt mentionate in acest prospect, va rugam informati medicul veterinar.

Posologie pentru fiecare specie, cale de administrare si mod de administrare

Pentru utilizare pe cale orala la caini, de la varsta de 2 saptamani si cu o greutate de cel putin 0,4 kg.

A se agita inainte de utilizare.

Dozare si schema de tratament

Doza minima recomandata este de 0,5 ml/kg greutate corporala, echivalent cu 0,45 mg emodepsid / kg greutate corporala si 9 mg toltrazuril / kg greutate corporala. Dozele recomandate sunt precizate in tabelul de mai jos:

Greutate [kg] Doza [ml] 0,4 0,2 > 0,4 - 0,6* 0,3 > 0,6 - 0,8 0,4 > 0,8 - 1,0 0,5 > 1,0 - 1,2 0,6 > 1,2 - 1,4 0,7 > 1,4 - 1,6 0,8 > 1,6 - 1,8 0,9 > 1,8 - 2,0 1,0 > 2,0 - 2,2 1,1 > 2,2 - 2,4 1,2 > 2,4 - 2,6 1,3 > 2,6 - 2,8 1,4 > 2,8 - 3,0 1,5 > 3,0 - 3,2 1,6 > 3,2 - 3,4 1,7 > 3,4 - 3,6 1,8 > 3,6 - 3,8 1,9 > 3,8 - 4,0 2,0 > 4 - 5 2,5 > 5 - 6 3,0 > 6 - 7 3,5 > 7 - 8 4,0 > 8 - 9 4,5 > 9 - 10 5,0 > 10 kg: Continuati cu o doza de 0,5 ml / kg greutate corporala

* = mai mult de 0,4 si pana la 0,6 kg

Un tratament este in general suficient pentru a reduce dispersia de oochisti de Isospora. Repetarea tratamentului este indicata doar daca infestarea mixta cu coccidii si nematode este suspectata (de medicul veterinar) sau demonstrata.

Recomandari privind administrarea corecta

1. A se agita inainte de utilizare. 2. Desurubati capacul. Luati o seringa standard de unica folosinta, cu varf Luer, pentru fiecare tratament. Pentru a se asigura o dozare exacta, in cazul cainilor cu greutate corporala pana la 4 kg, utilizati o seringa gradata cu gradatii de 0,1 ml. Pentru cainii cu greutate corporala mai mare de 4 kg, utilizati o seringa gradata cu gradatii de 0,5 ml. Impingeti varful seringii ferm in deschiderea flaconului. 3. Apoi, intoarceti flaconul si extrageti volumul necesar de suspensie. Intoarceti flaconul inapoi in pozitie verticala, inainte de a scoate seringa. Dupa utilizare, insurubati capacul. 4. Administrati Procox in cavitatea bucala a cainelui. Aruncati seringa dupa utilizare (deoarece nu este posibil sa fie curatata).

Precautii speciale pentru depozitare

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A nu se utiliza dupa data expirarii marcata pe eticheta si flacon (EXP.) Perioada de valabilitate dupa prima deschidere a flaconului:10 saptamani. Acest produs medicinal veterinar nu necesita conditii speciale de depozitare.

Atentionari speciale

Precautii speciale pentru utilizare la animale.

Tratamentul reduce raspandirea infestarii cu Isospora dar nu va fi eficient impotriva simptomelor (de exemplu: diaree) la animalele deja infestate. Tratament suplimentar (efectuat de un medic veterinar) este necesar la animale cu diaree.

Este important sa fie aplicate masurile de igiena, asigurarea unui mediu cat mai uscat si curat posibil pentru a se reduce riscul reinfestarilor din mediul inconjurator. Oochistii de Isospora sunt rezistenti la multi dezinfectanti si pot supravietui in mediul inconjurator perioade lungi de timp. Eliminarea rapida a fecalelor (in 12 ore) reduce riscul de transmitere a infestarii. Toti cainii din cadrul grupului care prezinta riscul de infestare vor fi tratati in acelasi timp.

Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei la caini. Utilizarea la catele in perioada de gestatie si la catele in primele doua saptamani de lactatie de aceea nu este recomandata.

Experienta este limitata in ceea ce priveste utilizarea produsului la caini debili sau caini cu disfunctii renale si hepatice. Va rugam sa spuneti medicului veterinar daca cainele dumneavoastra are una dintre aceste probleme.

Toleranta la Procox a cateilor din rasa Collie si rasele inrudite nu a fost investigata si de aceea utilizarea acestui produs medicinal veterinar la astfel de catei nu este recomandata.

Ca si in cazul altor produse antiparazitare, utilizarea frecventa si de lunga durata a antihelminticelor sau antiprotozoarelor poate conduce la dezvoltarea rezistentei. Un regim de tratament adecvat stabilit de un medic veterinar, va asigura combaterea adecvata a parazitilor si va reduce probabilitatea dezvoltarii rezistentei.

Precautii pentru utilizator:

Nu mancati, nu beti si nu fumati in timpul manipularii acestui produs medicinal veterinar. Spalati-va pe maini dupa utilizare. Daca produsul ajunge accidental pe piele, spalati imediat cu apa si sapun. Daca acest produs medicinal veterinar ajunge accidental in ochi, spalati ochii cu multa apa. In caz de ingestie accidentala, in special in cazul copiilor, solicitati imediat sfatul medicului si prezentati medicului prospectul produsului sau eticheta.

Precautii speciale pentru eliminarea produsului neutilizat sau a deseurilor, dupa caz

Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deseu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate in conformitate cu cerintele locale. Medicamentele nu trebuie aruncate in ape reziduale. Aceste masuri contribuie la protectia mediului. Produsul nu trebuie sa fie deversat in cursuri de apa, datorita pericolului pentru pesti si alte organisme acvatice.

Alte informatii pentru medicul veterinar:

Emodepsidul poate interactiona cu alte medicamente care utilizeaza acelasi sistem de transport ( de exemplu lactone macrociclice). Potentialele consecintele clinice ale acestor interactiuni nu au fost investigate. Ocazional, pot aparea disfunctii slabe si tranzitorii ale tractului digestiv ca varsaturi sau diaree, cand produsul medicinal veterinar a fost administrat in mod repetat la doze de pana la de 5 ori doza recomandata.

 

 

Parerile Clientilor Despre Procox Antiparazitar Intern Caini 7.5 ml

Fii primul care isi spune parerea despre acest produs.
Parerea ta

Nume, Prenume

Adresa e-mail

Nota

Mesaj

Trimite Review
Livrare gratuita

Plata cu cardul în 3 rate

Fără dobândă.
> Prin 5 bănci partenere.

Bani pentru Pusculita

Bani pentru Pușculiță

Câștigi 1% în Pet Points la fiecare comanda.
> Beneficii VIP

Consultanta non stop

Consultanță Gratuită

Echipa noastră de veterinari îți oferă sfaturi și recomandări telefonic sau prin chat.

Introduceti o adresa de e-mail valida!


Pentru a te abona la newsletterul nostru, te rugam
sa introduci adresa ta de e-mail.

Eroare! Adresa de mail exista deja!


Multumim!

MERGI SUS