Hrana Caini

Filtre
Subcategorie
Brand
Gama
Recomandat de pentruanimale.ro
Pachete Promo
Specie
Talie
Rasa
Varsta
Calitate Hrana
Tip formula
Aroma
Monoproteic
Metoda de preparare
Indicatii Speciale
Tip Recompensa
Textura
Interval Greutate
Interval Cantitate
Ambalaj
Tip Dieta
Interval preț
Produse

Hrana pentru caini

Atunci cand te hotarasti sa iti intregesti familia cu un membru patruped, este foarte important sa iti asumi rolul de stapan si de prieten al acestuia, dar si sa fii deschis si receptiv la recomandarile si indicatiile medicului veterinar.
Inainte de a-ti lua un caine, asigura-te ca ii poti oferi toate conditiile unui trai normal, raportandu-te la spatiul de care beneficiezi, la timpul si atentia pe care esti dispus sa i le oferi, la disponibilitatea ta financiara, dar si la nevoile si dorintele pe care le nutresti tu fata de un caine. Carateristicile fiecarei rase te vor ajuta sa faci cea mai buna alegere si sa adopti un prieten patruped potrivit tie si familiei tale.

Alimentatia cainilor

Pentru ca un caine sa fie sanatos si sa se dezvolte armonios, este foarte importanta hrana care i se administreaza. Formulele de hrana pentru caini sunt astfel concepute si produse, incat sa vina in intampinarea nevoilor nutritive reale ale patrupezilor. Exista doua tipuri principale de hrana, respectiv hrana umeda si cea uscata. Ambele tipuri sunt destinate atat puilor, cat si adultilor si seniorilor, existand sortimente extrem de variate imbogatite cu nutrientii necesari fiecarei etape de crestere, fiecarui context medical si specificului genetic al anumitor rase.
Hrana uscata este ideala pentru mentinerea sanatatii orale a cainelui, ofera energie, sustine sistemul digestiv si este foarte satioasa.
Hrana umeda este caracterizata de un aport mai mare de proteine. Hrana pentru caini are rolul esential de a oferi prietenului tau patruped tot necesarul nutritional de care are nevoie, medicul veterinar fiind cel mai in masura sa te ghideze in alegerea celor mai potrivite si hranitoare sortimente.

Programul de masa al cainilor

Puii de caine au nevoie de multi nutrienti pentru a-si asigura o dezvoltare sanatoasa . Pana la varsta de sase saptamani, acestia sunt hraniti cu lapte matern, urmand ca din acest punct sa fie obisnuiti cu hrana potrivita. La varsta de doua luni, un pui de caine va primi in jur de 4-6 mese pe zi. La trei luni, numarul meselor se reduce la 4, iar la patru luni va primi maxim 3 mese pe zi, urmand ca de la sase luni sa fie hranit de 2 - 3 ori pe zi, orar care se va pastra si pe perioada maturitatii. Medicul veterinar te va ghida astfel incat sa poti doza corect cantitatea de hrana oferita patrupedului tau. Orice sortiment nou de hrana va fi introdus in cantitati mici, treptat , pentru a evita trecerea brusca care poate dezechilibra sistemul digestiv al cainelui, respectiv pentru a depista eventualele intolerante pe care le poate manifesta cainele.
In magazinul nostru online gasesti o gama variata de hrana pentru caini, atat umeda, cat si uscata, care provine de la producatori de renume.

Gustarile si hidratarea

Pe langa mesele stabilite in orarul cainelui, acesta se poate bucura de mici gustari,sub forma de recompense , ce sunt atat de apreciate de patrupezi in timpul dresajului. Apa are un rol esential pentru sanatatea cainelui, astfel ca te vei asigura ca bolul este plin cu apa proaspata tot timpul. In perioada foarte calda, ori de cate ori mergeti la plimbare, vei avea la indemana un bol special si apa, eliminand total riscul deshidratarii patrupedului tau.