Hrana Pisici

Filtre
Subcategorie
Brand
Gama
Recomandat de pentruanimale.ro
Pachete Promo
Specie
Sezon
Talie
Rasa
Varsta
Calitate Hrana
Tip formula
Aroma
Monoproteic
Metoda de preparare
Indicatii Speciale
Tip Recompensa
Textura
Tip Produs
Parfum
Interval Greutate
Interval Cantitate
Ambalaj
Tip Dieta
Interval preț
Produse

Hrana pentru pisici

Pentru a trai o viata lunga si sanatoasa, pisica ta are nevoie de o nutritie adecvata. Pisicile sunt carnivore obligatorii, ceea ce inseamna ca se bazeaza pe nutrientii care se gasesc numai in produsele de origine animala.
Pisicile au evoluat ca vanatori care consuma prada care contine cantitati mari de proteine, cantitati moderate de grasimi si o cantitate minima de carbohidrati, iar dieta lor necesita si astazi aceste proportii generale. De asemenea, pisicile necesita multi alti nutrienti, inclusiv vitamine, minerale, acizi grasi si aminoacizi. In magazinul nostru online, vei gasi mai multe tipuri de mancare pentru pisici, atat sub forma de hrana umeda si hrana uscata.

Cum sa alegi cea mai buna mancare pentru pisici?

Desi pisica ta are nevoie de anumite cantitati din fiecare nutrient specific pentru a fi sanatoasa, nu trebuie sa exagerezi cu cantitatile. Acest lucru este valabil mai ales pentru vitamine si minerale, asa ca utilizarea suplimentelor nu este de obicei necesara daca ii oferi pisicii o dieta echilibrata si completa. Suplimentele pot fi daunatoare pisicii tale si nu ar trebui sa fie niciodata administrate fara aprobarea medicului veterinar. Pisicile ar trebui sa aiba acces la apa curata si proaspata in orice moment.

Alimentele comerciale pentru pisici sunt formulate ca uscate, semiumede si conservate. Aceste produse difera in functie de continutul de apa, nivelul de proteine, densitatea calorica, palatabilitatea si digestibilitatea.

Hrana uscata pentru pisici

Alimentele uscate contin intre 6 si 10 % apa. In functie de formula specifica, un amestec de ingrediente este combinat, extrudat si uscat in bucati de dimensiuni mici. Ingredientele pot include:

• carne si/sau produse secundare din carne
• pasari de curte si/sau subproduse de pasare
• cereale si/sau produse secundare de cereale
• fel de mancare cu peste
• surse de fibre
• produse lactate
• suplimente de vitamine si minerale

Bucatile de hrana uscata sunt adesea acoperite cu potentiatori de aroma, cum ar fi grasimea animala, pentru a face alimentele mai apetisante.

Hrana semiumeda pentru pisici

Carnea si produsele secundare din carne sunt ingredientele principale ale alimentelor semiumede, care contin aproximativ 35% umiditate. Alte materiale, inclusiv faina de soia, cereale, produse secundare de cereale si conservanti sunt adaugate pentru a face produsul final.

Hrana umeda pentru pisici

Hrana umeda pentru pisici are un continut de umiditate de cel putin 75 %, ceea ce o face o sursa buna de apa pentru alimentatie. Este, in general, cel mai scump tip de hrana pentru pisici, dar este si foarte gustoasa pentru majoritatea pisicilor. Sunt disponibile multe soiuri diferite, ceea ce poate fi de ajutor daca pisica ta este o felina capricioasa.
Mancarea conservata are cea mai lunga perioada de valabilitate atunci cand este nedeschisa, dar orice portie nefolosita de hrana pentru pisici deschisa trebuie sa fie refrigerata pentru a mentine calitatea si pentru a preveni deteriorarea. Conservele gourmet pentru pisici contin, in general, carne, cum ar fi rinichii sau ficatul, si subproduse din carne integrala ca ingrediente primare.
Cu toate acestea, unele marci pot fi incomplete din punct de vedere nutritional si este important sa citesti cu atentie etichetele nutritionale de pe astfel de produse de specialitate pentru a te asigura ca au o garantie nutritionala.