Plata în rate, fără dobândă

in Caini/Pisici/Stiai ca? Scris de

 

În contextul actual din România și din lume, ne-am pus multe semne de întrebare și am trecut prin multe încercări. Una dintre încercări este cea financiară deoarece nu știi ce se va întampla în viitorul apropiat și ai nevoie de un buget de criză, pentru zile negre.

O variantă de a nu umbla la buget sau a nu face o achiziție mare în această perioadă este utilizarea unui card de rate fără dobândă, care te ajută să îți împarți achizițiile importante pe o perioadă mai mare.

CE ESTE UN CARD DE CUMPĂRĂTURI?

Un card de cumpărături este format din 2 sau mai multe salarii și îți permite să accesezi în avans limita de credit stabilita cu banca la care ți-ai deschis cont, având o perioadă de grație în care nu se percepe niciun fel de dobandă pentru tranzacțiile de la comercianți și posibilitatea de a achita ceea cumperi în rate eșalonate, fără a plăti nimic extra.

TIPS & TRICKS LA PLATA CU CARDUL

  • Achită rata până la data scadență pentru a nu plăti penalități;
  • Încearcă să te limitezi la plătile în rate fară dobândă deoarece orice tranzactie suplimentară intră sub incidența unei dobânzi;
  • Citetește cu atenție contractul cardului de credit și condițiile de rambursare anticipată;
  • Vezi dacă pe lângă plata fară dobândă, banca cu care colaborezi îți oferă și alte beneficii precum puncte bonus;
  • Atunci când cumperi online verifică dacă o faci de la un comerciant serios.

Pe lângă parțile bune pe care le are un card de credit, acesta are si părți mai puțin bune deoarece ești obligat să plătești lunar o rată, până la restituirea sumei împrumutate. De asemenea, în cazul în care nu se achită rata la timp te poți îndatora prea mult.

Sfatul nostru este să fi chibzuit și să folosesti cardul de credit doar atunci când este cu adevarat nevoie. Pentru că ne dorim să fim alături de tine și de animăluțul care îți este alături, am introdus și noi plata în 3 rate fără dobandă de la partenerii nostri: Star BT, Card Avantaj, Garanti Bonus Card, BRD Finance si Alpha Bank.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*