4 pași simpli și animalul tău de companie este pregătit pentru primăvară

in Caini/Pisici/Stiai ca? Scris de

Este oficial, primăvara a început deja! Așa cum tu te pregătești pentru noul sezon vitaminizându-te corespunzător, făcând mai multă mișcare în aer liber sau ordonându-ți casa după iarna care tocmai s-a încheiat, la fel și animalul tău necesită atenție și grijă pentru a fi pregătit de venirea primăverii.

Citește în continuare cum poți face asta în cel mai eficient mod:

1. Vitaminizează-l corespunzător

Vitaminele, mineralele și oligoelementele sunt la fel de importante pentru animalul tău precum sunt și pentru tine. Cel mai bun mod ca acesta să consume toate vitaminele necesare pentru o sănătate de fier este prin alimentație.

Vitaminele A și E sunt antioxidanți foarte importanți, în timp ce Calciul, Fosforul și Vitamina D îl vor ajuta la întărirea oaselor și a dinților. Fierul este necesar la transportul oxigenului în sânge iar Vitamina C stimulează sistemul său imunitar.

Specialiștii echipei pentruanimale.ro recomandă la început de primăvară întărirea structurii sistemului imunitar. Spre exemplu, o hrană potrivită începutului de sezon pentru câinele tău poate fi Royal Canin Maxi Adult care datorită  manan-oligo-zaharidelor ce mențin o floră intestinală echilibrată și a vitaminelor E și C care susțin activitatea celulară vor ajuta câinele tău de talie mare să fie în formă, sănătos și cu o imunitate puternică.

Un câine îngrijit este un câine fericit

2. Plimbă-l regulat

Tu știi deja cât de benefică este mișcarea pentru sănătatea organismului tău. O dată cu venirea primăverii este indicat ca animalul tău de companie să petreacă mai mult timp în aer liber pentru ca articulațiile lui să își revină după iarna lungă în care poate nu a avut ocazia să iasă des la alergat în parc. Pe lângă plimbările regulate este importantă susținerea articulară. Pentru acest început de sezon îți recomandăm pentru câinele tău K-9 Complete Motion care datorită formulei sale îmbogățite cu condroitină și glucozamină este ideal pentru prevenirea problemelor legate de articulație.

3. Perie-l, perie-l, perie-l

Perierea blănii este benefică atât pentru câini cât și pentru pisici. Perierea regulată ajută la îndepărtarea părului mort și a subpărului și totodată ajută la stimularea secreției uleiurilor naturale care vor ajuta la menținerea sănătății blăniței animalului tău de companie.

Un alt beneficiu al perierii regulate este faptul că poți verifica dacă pielea animalului este sănătoasă, dacă are purici sau căpușe ori iritații. Descoperite în stadiul incipient, aceste probleme pot fi tratate imediat, înainte de a deveni grave și a afecta sănătatea animalului tău.

Astăzi sunt multe ustensile care să te ajute să perii blana animalului tău, însă cea mai populară și mai eficientă este peria Furminator care îndepărtează cele mai profunde straturi de păr, lăsând lungimea normală a firului la suprafață. Alege o perie Furminator în funcție de lungimea firului de păr pe care o are animalul tău de companie.

În cazul pisicilor, pe lângă peria Furminator special destinată lor, folosește și Furminator Spray îmbogățit cu acizi grași Omega 3 și 6 care ajută la prevenirea formării ghemelor de păr.

4. Pregătește-l împotriva paraziților specifici sezonului

Pe măsură ce vremea se încălzește este foarte probabil ca animalul tău de companie să intre în contact cu purici și căpușe fie din spațiile special amenajate în parcuri, fie în timpul plimbării în cartierul unde locuiești sau când îl lași liber prin curte. Cel mai bun mod de a te pregăti împotriva acestor dăunători este să alegi metodele potrivite de de deparazitare.

Poți alege varianta de administrare topică (spot-on), adică să folosești pipetele antiparazitare pentru câini. Până pe 11 martie 2017 ai o reducere de 10% pentru produsele Frontline Combo și Advantix.

O altă variantă cunoscută este zgarda antiparazitară creată special pentru câinele tău și care eliberează doze controlate de substanță activă pe o perioadă mai lungă de timp. În acest sezon îți recomandăm cu încredere zgarda Foresto aceasta fiind o soluție inovativă ce oferă protecție până la 8 luni de zile.

Dacă ai întrebări sau nevoie de îndrumare, nu uita că poți apela oricând la unul dintre consilierii noștri la numărul de telefon 037 477 00 00 sau scriindu-ne pe adresa de e-mail office@pentruanimale.ro

Citește și „Asigură-te că înțelegi corect semnalele pe care le transmite pisica ta

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*